SENTER: GjøvikHAMAR

Tour de Sy – på tur for å reparere

Mange av oss har ødelagte turklær som bare blir liggende bakerst i skapet. Vi skulle gjerne reparert dem, men har ikke tid, penger eller vet ikke hvor vi kan få hjelp. Nå ønsker Bergans å gjøre det enklere å reparere. Sammen med studenter fra motefagskolen Esmod, har de lagt ut på en tre ukers lang reparasjonsturne «Tour de Sy» for å tilby gratis reparasjon av turklær til turglade nordmenn. Tirsdag 6. august er sybilen på plass hos Amundsen Sport på CC Gjøvik kl. 12-17. Du finner de utenfor hovedinngangen.

Jo lenger et plagg er i bruk, jo lavere klimabelastning har det. Derfor er det å forlenge levetiden til klærne våre et viktig miljøtiltak de aller fleste av oss kan bidra med. Men med manglende sy-ferdigheter og en travel hverdag fullt av gjøremål, er det mange som kunne trenge en hjelpende hånd for bedre å kunne ta vare på plaggene våre.

 

Reparasjon på hjul

Bergans har hatt en reparasjonstjeneste i alle år. For tre år siden utvidet de denne tjenesten med en systue-filial i flaggskipbutikken i Oslo, og lanserte samtidig tjenestene innsamling, bruktsalg redesign og utleie. Nå har systua til Bergans fått hjul og elektrisk motor – og er på veien for å reparere hullete vindjakker og skibukser med irriterende rifter. Blant annet.

 

Med seg på Tour de Sy-laget har de studenter fra motefagskolen Esmod. Samarbeidet mellom Bergans og Esmod startet i 2018, da de lagde et moteshow på Black Friday med brukte Bergansprodukter som var redesignet om til spektakulære moteplagg.

 

Gratis reparasjon av alle merker – og ombruk

Sybilen til Bergans tilbyr gratis reparasjon av turklær av alle merker som kan fikses på stedet. Større reparasjonsjobber på Bergansprodukter kan leveres inn til reparasjon til ordinær pris. Sybilen samler også inn brukte turklær til ombruk.

 

Et mer bærekraftig friluftsliv

Med «Tour de Sy» ønsker Bergans å bidra til å skape engasjement rundt et mer bærekraftig forbruk i Norge. Bergans utvikler produkter som skal brukes utendørs, og er derfor avhengig av å ta vare på naturen, både for dagens og fremtidens turglade generasjoner. Selskapet har en sterk tro på at sirkulære forretningsmodeller er fremtiden, og at disse vil representere en viktig del av omsetningen i et mer bærekraftig friluftsliv.