SENTER: GjøvikHAMAR

Toner til ettertanke

Med kommende singel, albumslipp og konserter, går artist Anna Rebekka Jespersen (27) en spennende framtid i møte. Selv drives Hamar-jenta av å finne det ekte i musikken.

– Jeg er en melankoliker, og jeg tror at mange av oss er det innerst inne. Jeg liker veldig godt å skrive om tiden. Om tiden som har vært, tiden som kommer, og om utfordringer ved å leve i nuet. Jeg er en lengtende, men også optimistisk person.

 

Ekte vare

Hun er i startfasen av en profesjonell karriere som artist, og er snart aktuell med både singel- og albumutgivelse. Tematisk sett føler hun at både høst og vår er et passende tidspunkt å slippe ny musikk på. Det er tross alt noe melankolsk over mørke kvelder og nakne trær, og noe lengselsfullt over våren.

 

På tross av at hun har funnet sin nisje, er låtskriveprosessen alt annet enn oppskriftsbasert. For Anna Rebekka handler det om å være ærlig med seg selv, om å finne det autentiske fremfor å tilfredsstille massene.

 

–Jeg har prøvd å skrive om ting som er fylt med litt mer humor, men det blir ikke ekte. Det er liksom ikke meg. Og det må være ekte. For meg er det viktigere enn at det følger trendene.

Klær og tilbehør:  Sko 799,- Skoringen, Veske 3999,- Hvit Tråd, Øredobber 1299,- Hvit Tråd, Bukse 700,- Hvit Tråd, Genser 699,- Hvit Tråd, Kåpe 2299,- Hvit Tråd.

Det er budskapet som teller

Som musikalske inspirasjonskilder trekker hun frem artister som Jonas Fjeld, Cornelis Vreeswijk og Kari Bremnes. Alle har de etterlatt seg store avtrykk i visemusikken—en tradisjon hun selv har en fot innenfor i. Og i likhet med sine helter, er også Anna Rebekka opptatt av å formidle et budskap.

 

–Det er viktig for meg å føle at jeg har klart å formidle et budskap. Jeg elsker å se, og få tilbakemeldinger om at jeg kan berøre andre mennesker med tekster som de kjenner seg igjen i. Det er en unik følelse!

 

Og det er der belønningen ligger—i følelsen av å virkelig komme i kontakt med publikum. For selv om Anna Rebekka har utallige opptredener bak seg, er nervene fortsatt i høygir før hver eneste konsert.

 

–Jeg kan være så nervøs før en konsert at det kjennes ut som om jeg holder på å besvime. Men den herlige følelsen jeg får når jeg kommer igang, gjør det verdt det. Det er dette jeg skal drive med, og det her jeg skal være.