SENTER: GjøvikHAMAR

Tenk bærekraft på terrassen!

Hos Mester Grønn får du utepotter laget av resirkulert plast og torvfri jord. Et godt valg både for blomstene og miljøet.

Bærekraft og design
ECOPOTS er en av vårens nyheter hos Mester Grønn, som kombinerer bærekraft med god design. Pottene er laget av resirkulert plast med et naturlig utseende og en unik finish som ser ut som betong. 

 

ECOPOTS har et tidløst og klassisk design, og pottene er både solide og frostsikre. Bærekraft handler også om kvalitet og holdbarhet, og med en levetid på opptil 10 år, vil du ha glede av dine ECOPOTS i mange år fremover.

Mester Grønn selger ECOPOTS i flere størrelser og fasonger, og du får de i to ulike farger: Grå og lys grå. Pottene har hull i bunnen så vannet dreneres ut når de settes ute. Kjøper du med skåler beskytter du samtidig gulvet mot fuktighet. Kombiner gjerne pottene i ulike størrelser og høyder, så får du et fint arrangement på terrassen eller ved inngangsdøren.

Fyll pottene med miljøvennlig jord

Det meste av plantejorden som selges inneholder mye torv. Torv høstes fra myrområder som har svært viktige funksjoner, både i et økosystem og i et miljøperspektiv, og disse tar det flere tusen år å reetablere. Torv som vekstmedium gir dessuten merarbeid for forbrukeren, på grunn av sitt store behov for gjødsling, kalking og påfyll etter hvert som det organiske materialet omdannes.

 

Mester Grønn lanserer derfor en helt torvfri blomsterjord som kun er basert på kompost.  

Kompost gir et rikt mikroliv som frigir næringsstoffer litt etter litt - i takt med plantenes behov. En sunn mikroflora styrker også plantenes immunforsvar, slik at de blir mer motstandsdyktige overfor plantesykdommer og insektangrep.

 

Torvfri blomsterjord er produsert på naturens egne premisser, og gir positive effekter på jordkvalitet, planter, blomster og miljø.