SENTER: GjøvikHAMAR

Superhelse av Supermat?

Supermat, eller Superfood, er mat fra naturen med særlig høye konsentrasjoner av viktige næringsstoffer. Det er enkelt å komme i gang med supermat, da det handler om å legge til, ikke ta bort. Tilføyer du supermat til kostholdet ditt, får du mye tilbake i form av næringsstoffer.

Stort utvalg i supermat hos Life.

Vi har snakket med Kari Bratvold som jobber på Life – hun brenner for supermat og vil fortelle oss litt om det.

Plantebasert næring er veldig i tiden nå og den beste måten å få i seg nok av det kroppen trenger er gjennom supermat. Det er høy konsentrasjon av viktige næringsstoffer – nesten som en buffét for kroppen, forteller Kari på Life.

 

Det er nesten ingen av oss som er flinke nok til å ha et såpass bra kosthold at man får i seg alt man trenger av næringsstoffer. Derfor er det veldig fint å gi kroppen tilskudd av supermat. Du vil raskt oppleve økt energi.

I forbindelse med trening, vil du føle at du kan yte enda mer på grunn av økt energi. Restitusjonen etter trening blir også raskere og bedre ved bruk av supermat. Det skaper ikke syre i kroppen, slik som mange andre konvensjonelle pulver som brukes i forbindelse med trening gjør, mener Kari.

 

Supermat renser også ut avfallsstoffer i kroppen og bygger samtidig opp igjen kroppen. Noe som er grunnen til at Kari forelsket seg i supermat allerede for ca. 10 år siden.

Som nybegynner når det kommer til supermat, anbefaler Kari å starte med Maca raw powder og Spirulina.

Som nybegynner anbefaler Kari og starte med Maca raw powder og Spirulina. Maca-pulveret har en adaptogen funksjon som vil balansere kroppen – noe som gjør at når du trenger energi, så hentes det opp. Spirulina er kanskje det mest komplette tilskuddet vi har, som inneholder masse vitaminer og mineraler. Dette er som en gigantisk vitaminbombe, sier Kari. Man merker veldig rask effekten av disse produktene, derfor er disse fine å starte med.

 

Bruk supermaten som en del av måltidet eller som et mellommåltid. Lag deg en deilig smoothie som du beriker med supermat, eller kanskje du kan lage noen gode sunne pannekaker med ekstra protein. Du kan selvfølgelig også innta supermaten med bare vann om du ønsker det.

Green Morningstar supersmoothie.

Forslag til en herlig smoothie:

 

Green Morningstar

1 pære

¼ avokado

2 dl spinat

1,5 dl kokosvann (vil du ha den mer mettende så erstatt halvparten med kokosmelk)

1 ts Cocosa

1-2 dadler

¼ limesaft

1 ts Supernature kamut hvetegress

1 ts Supernature Spirulina eller Chlorella*oppskrift er hentet fra boka «Rawfood» av Trine Berge.