SENTER: GjøvikHAMAR

Smøring av ski med Amundsen Sport

Smøring av ski er noe mange synes er vanskelig. Som stolt sponsor av Vind IL er vi derfor tilstede under klubbrenn på Vind og gir gode tips om smøring av ski.

Per Briskelund – Amundsen Sport.

Her hjelper Per Briskelund fra Amundsen Sport deg med gode tips til hvordan du enkelt kan gjøre dette selv.

 

Vi på Amundsen Sport er veldig opptatt av å gi kundene våre en best mulig skiopplevelse, forteller Per. Denne opplevelsen starter allerede i butikken når skiene skal kjøpes inn. De ansatte hos Amundsen hjelper deg å velge ut riktige ski for deg og ditt behov.

Viktig å velge riktig smøring til skiene.

Når det kommer til smøring av ski er det viktig med et godt utgangspunkt. Pass på at skiene er rene og frie for lag med gammel skismøring. Gjør det til en vane å rengjøre skiene før ny smøring legges på.

Amundsen Sport setter på markeringer på skiene du kjøper, slik at du vet hvor du skal legge festesmøringen. Når smøringen skal legges trenger du å finne riktig smøring til utetemperaturen du skal gå i. Dette finner du lett ut ved å lese på boksen. Legg så på et lag med smøring mellom de markerte strekene og gni dette ut med en kork for å få et jevnt lag. Det er bedre med flere tynne lag enn ett tykt lag. Hvis du er usikker på hvordan dette skal gjøres, kan du stikke innom Amundsen Sport – her får du god hjelp fra ekspertene.

Madshus er bestselger hos Amundsen Sport.

Vil du slippe å tenke på dette med smøring av ski, så kan du velge felleski. Dette er ski som har nedfelte skifeller i smøresonen på undersiden, der du vanligvis ville plassert skismurningen. Vi snakker om smørefrie ski med god gli.

En godt smurt ski blir nesten alltid bedre enn felleski, mener Per. Så å sette seg inn i den kunsten å smøre ski er noe han mener folk burde gjøre. Men, med travle dager med lite tid til overs kan det være veldig fint å ha et par felleski. Det er greit å huske at du ikke kan skøyte med felleski, avslutter Per.

 

God skitur!

Snart klare for klubbrenn på Vind.