SENTER: GjøvikHAMAR

Slik velger du riktig vinterdress til barna

Det er mye som skiller vinterdressene både når det gjelder kvalitet og pris. Derfor vil vi dele noen tips om hva man bør tenke på for å velge den riktige vinterdressen.

Hva bør du tenke på når du skal velge vinterdress til barna?

Det er lurt å se etter en vinterdress som er varm med god pustekapasitet, vanntett med gode ventilasjonsegenskaper. Dampen kroppen avgir skal slippes ut og ikke bli liggende på innsiden av plagget som fuktighet. Et seteparti med ekstra isolering er også greit å satse på. Dressen bør ha en god bevegelighet og passform, slik at man får den varmen man trenger – en romslig dress uten ettersittende strikk i midjen gir jevnere temperatur. Tøystrikk i håndledd og ankler er en fordel, slik at sko og votter sitter på plass og ikke minst at snøen ikke kommer inn i dressen. Å kunne ha et ekstra lag med klær under er også fint å tenke på, så kjøp vinterdressen stor nok.

 

Plagg kommer i ulik grad av vanntetthet. Her brukes «vannsøyle» som et begrep for å kunne angi hvor mye vann stoffet tåler før vannet trenger inn. Et plagg må ha en vannsøyle på minst 5000 mm for å kunne kalles vanntett.

 

Gi barna gode utedager i all slags vær med disse vinterdressene:

Vinterdresser barn_w

KappAhl 899 // Helium Didriksons1499 // Helium Mini A Ture 1749

Vinterdresser barn_w2

Name It 750 // KappAhl 899 // Helium Reima tec 1199

Vinterdresser barn_w3

Lindex 599 // Name It 800 // Lindex FIX 899