SENTER: GjøvikHAMAR

Se Marias UNIKE hjem

Vi har besøkt et hjem på 170 kvadratmeter litt utenom det vanlige.

Maria Gustavsen (27) fra Brumunddal er lidenskapelig opptatt av interiør og gamle skatter. Gjennom Instagramprofilen sin 170kvm, når hun ut til over 13.000 mennesker som daglig. 

CC_unik_Maria 170kmv

Husets kjøkken har turkise fronter og interiøret består av kobber, gull og gultoner.

CC_unik_Maria 170kmv5

Maria Gustavsen (27) har skapt et helt unikt hjem. Her viser hun frem åtte rørstoler hun kjøpte for 20,- per stk fra en låve på Kapp.

Evig oppussingsprosjekt 

I det hvite, koselige huset i Brumunddal, bor Maria og Lars sammen med sine to små barn. Det var først for seks år siden da de flyttet inn, at interiør ble en stor del av hverdagen til dem begge.

 

- Vi flyttet inn i et hus som trengte en real make over innvendig. Nå er det aller meste i huset pusset opp, men jeg tror likevel vi aldri blir helt ferdig, sier Maria. 

 

Med seg gjennom all oppussing og ordning hjemme, har hun samboeren. Han er med på de aller fleste av Marias påfunn.

 

- Jeg finner mange skatter på Finn.no, i gjenbrukshallen på Hamar og på loppemarkeder rundt om i landet. I tillegg er samboeren min veldig flink til å komme på rimelige løsninger og finne billige materialer. Vi er to om alt dette, selv om jeg kanskje er hjernen bak.

CC_unik_Maria 170kmv2

Velkommen inn i stua! Her bærer det preg av varme toner, grønne planter og gamle skatter.

CC_unik_Maria 170kmv3

Barnerommet har en leken stil – her kommer du rett inn i jungelen. 

Kjærlighet for gjenbruk

Hjemmet til familien på fire, er som å komme inn i en lun, stilfull og fargesprakende jungel med en god blanding av gammelt og nytt. 

 

- Stilen har blitt til gjennom de siste årene. Da vi flyttet inn, besto veggene av strietapet og det var solbleket der bilder hadde hengt. Det har jo blitt modernisert på en litt alternativ måte. Da vi begynte å pusse opp først, var alt helt hvitt og moderne, men jeg synes det har blitt bedre og varmere kombinasjoner med tiden, sier 27-åringen.

 

Kjøkkenet er turkis i fargen med blant annet blanke kobberdetaljer og gull. Rundt spisebordet står åtte rørstoler fra en låve på Kapp, og i stua er det eksplosjon av grønne planter og harmoniske jordfarger på tekstiler og møbler.  

 

Det er umulig å ikke bli fasinert av det unike hjemmet. Og vi er ikke alene om det. Daglig oppdaterer Maria bilder av hjemmet sitt til folk fra hele verden og har stilt opp i en rekke interiørmagasiner.

 

Og det stopper ikke der, Maria selger gjenstander hun er lei og ikke vil ha, og får tak i nye loppisfunn.

 

- Gjestedoen nede er det neste store prosjektet, men jeg tror ikke jeg noen gang blir ferdig med å bytte om på ting og handle nye skatter. Nå er jeg i mammapermisjon i tillegg, så da blir det ekstra tid til slikt, sier Maria. 

CC_unik_Maria 170kmv4

Kontorpulten i andre etasje er en gammel høvelbenk som Marias samboer har arvet. 

På Marias ønskeliste:

  • Papasanstol til stua
  • Manillamøbler
  • Firkanta marmorbrod i grønn marmor
CC_unik_Maria 170kmv6

Detaljer fra spisestua og gangen.

CC_unik_Maria 170kmv7

Hos Maria finner du masse unike detaljer i hvert rom.