SENTER: GjøvikHAMAR

Reddet av dansen

Gjennom dansen fant Abir Alyousofi (21) en måte å utfolde seg på. I dag er hun både aktiv danser og instruktør ved PS: Dance i Hamar.

Åtte år gammel, nytt land, ny kultur. For Abir Alyousofi fra Yemen, var kontrasten enorm og det var vanskelig å passe inn. Hun ble introvert og motløs. Innerst inne, lå imidlertid et uforløst behov for å uttrykke seg.

 

– Da jeg kom til Norge, prøvde jeg å være som de andre og ikke skille meg ut. Jeg deltok på ulike arrangement, men det fikk meg bare til å føle meg nedfor. Til slutt endte det med at jeg sluttet å prate med folk.

  

 

Høyer Genser 4199,- Kjole 2399,-

Turte å skille seg ut

Det var søsteren som en dag dro henne med til dansestudioet PS: Dance på Hamar. Det skulle blir et vendepunkt i tilværelsen. Gjennom rytme, bevegelse og blanke parkettgulv skulle verden slik hun kjente den forandres fullstendig.

 

–Før turte jeg ikke å se folk i øynene, men dansen åpnet meg. Jeg klarte å se opp og jeg følte meg fri. Selv om jeg ikke sa så mye, så sa dansen mye om meg selv.

 

I tillegg til at dansen ble en forløsning, hadde Abir talent. Hun hadde funnet sin perfekte arena, og det var ingen tvil om hva hun skulle drive med. Selv om foreldrene den gang mente at jenter ikke skulle danse, gikk hun på scenen og gjorde det hun i dag elsker. Nå er hun danseinstruktør ved det samme studioet som utløste det hele, PS: Dance.

 

–Man skal ikke bare leve opp til andres forventninger, eller nødvendigvis gjøre det andre mener er best for deg. Man skal være seg selv, og man skal følge drømmene sine. Å tørre å gå sin egen vei og gjøre ting annerledes, det gjør deg unik.