SENTER: GjøvikHAMAR

Rå honning

Rå honning, eller kaldslynget honning, er honning som ikke har vært oppvarmet, pasteurisert eller på annen måte behandlet. Det er ansett som den sunneste form for honning.

 

Det kan være gevinster å hente hvis du bytter ut sukkeret du får i deg med fornuftige mengder rå honning. Kroppen må da ikke lenger slite med blodsukkerkaos, oksidativt stress, inflammasjon, fremskyndet aldring og en sukkerforbrenning som utløser stress og tapper kroppen for sårt tiltrengte næringsstoffer. Kroppen behøver ikke tilført sukker utenfra for å produsere blodsukker (glukose). Den kan produsere nødvendig blodsukker selv fra både stivelse, proteiner og fett. Men dersom du ønsker litt søt smak av og til, er nok menneskets gener best tilpasset naturens gylne dråper i form av litt forsiktig bearbeidet honning – en rå honning med bioaktive forbindelser som har gunstige virkninger i kroppen.

 

Kjartans Honning

Håkon Dahl (Kjartans bestefar) begynte med bier på Solhøy Bigård i Trøgstad i 1938. Da Kjartan ble 10 år, fikk han være med. I 1975 fikk Kjartan sin første egne bikube, og helt frem til bestefaren døde i 2006, 99 år gammel, drev de to birøkting side om side. Målet har hele tiden vært å lage en 100% naturlig rå honning, helt uten tilsetningsstoffer.

 

Kjartan produserer 3 typer norsk kvalitetshonning som finnes i utvalget til Life: bringebærhonning, skogshonning og lynghonning.
Kilde: www.beritnordstrand.no