SENTER: GjøvikHAMAR

På trening med Hildegunn

For mange godt voksne vil helsegevinsten ved å begynne å trene være stor. En rekke kroniske sykdommer og lidelser kan forebygges ved regelmessig trening. Et generelt tap av fysisk kapasitet og yteevne skjer ved økende alder – dette gjelder både utholdenhet og styrke. Muskelmassen reduseres gradvis ved økende alder – og dette tapet kan reduseres ved hjelp av styrketrening. Så å holde seg i form kan få en stor betydning for hverdagen når du blir eldre.

Hildegunn Waarnes Barthel - instruktør 360°

Vi har tatt en prat med instruktør Hildegunn og den lystige gjengen som akkurat har gjennomført timen «Sal Voksen 55» hos 360°.

Dette er intervalltrening og styrke for kroppen – ikke noe «husmortrim», sier Hildegunn. Vi kjører ofte uten vekter, slik at alle kan være med. Annenhver gang er det styrke og kondisjon. Når det kommer til øvelsene er vi også flinke til å finne alternativer hvis det er noen som har behov for det. Det er stort fokus på at det skal være moro, så Hildegunn forteller at de kan både være Cecilia Brækhus og Grease Lightning i løpet av en time. Etterpå er det tøying og stretching i en halvtime – her tøyes hele kroppen, noe som Hildegunn mener er veldig nyttig jo eldre man blir.

 

Blant deltakerene som akkurat har gjennomført timen er mange faste, men også noen nykommere. Alle er veldig fornøyd med timen og de setter stor pris på energien til instruktør Hildegunn. Gjengen mener at man må være litt sprek for å delta på denne timen – om ikke annet blir du i hvertfall det av å delta. De setter pris på at det er stor variasjon i øvelsene fra gang til gang.

Stretchingen er en ekstra halvtime som skjer etter treningstimen, denne synes de er veldig god og nyttig – men det er delte meninger om de blir støle eller ikke etter timen.

Det sosiale er også viktig – de fleste i gruppen samles over kaffe, frukt og en god prat etter treningsøkten.

 

De fleste i denne gjengen trener på 360° flere ganger i uken og de er veldig fornøyd med treningssenteret. Det settes pris på den gode utsikten og de lyse og fine lokaler.

 

Bli med og tren på 360°  les mer på www.360-grader.com