SENTER: GjøvikHAMAR

Nyt sommersolen med god samvittighet!

Når du skal ut i solen så er det viktig å bruke SPF. Smør deg minst 30 minutter i forkant og det er veldig viktig å bruke nok solkrem. *Rundt 45 ml, tilsvarende en håndfull solkrem, må til for å dekke en hel kropp.

 

 

Hva betyr SPF?

SPF står for “Sun Protection Factor” og måler mengden av beskyttelse du får mot solens UV-stråler. Så, jo høyere SPF, jo lengre er du beskyttet mot solen.

 

Det du bør huske på når det gjelder solfaktor er at én faktor representerer en varighet (beholder beskyttelseseffekten) på 10 minutter. Det vil si at SPF 15 varer i (10 x 15) 150 minutter, mens SPF 50 varer i (10 x 50) 500 minutter.

 

Hvordan virker solkrem?

Solkrem filtrerer vekk skadelige UV-stråler fra solen. Filteret i solkrem kan være kjemisk, fysisk eller en kombinasjon. Kjemiske filtre trekker seg inn i huden og et fysisk filter blir liggende utenpå huden.

 

Solkrem med fysisk filter blir gjerne som et hvitt lag, som en beskyttende hinne utenpå huden og reflekterer solstrålene bort. Man bør velge en solkrem som gir beskyttelse både mot UVA- og UVB-stråler. UVA-filter gir beskyttelse mot soleksem, rynker og hudkreft. UVB-filter gir beskyttelse mot solbrenthet og hudkreft. Det er viktig å huske på at UVA-strålene er like sterke hele året, så hverken skyer eller vinduer hindrer strålene med å trenge igjennom.

En kombinasjon av fysiske og kjemiske filter finnes i mange solkremer og beskytter mot både UVA- og UVB-stråler. Solkrem med kjemisk filter trenger ned i huden og stopper solstrålene gjennom en kjemisk prosess.

 

Husk å beskytte leppene mot solen med solfaktor også!

VITA Korres produktene fra Hellas inneholder naturlige ingredienser og er milde mot huden.

KICKS har stort utvalg i produkter med SPF. På bildet ser u utvalgte produkter fra Estee Lauder, Clarins og Clinique. 

RÅ ORGANIC SKINCARE Rudolph Care er et nytt og spennende merke du finner hos RÅ. Merket er det første hudpleiemerket i verden som kan skryte av både Svanemerket og økologisk sertifisering Ecocert/Cosmos.

Lancome og Dior fra KICKS.

Green People solbeskyttelse fra RÅ ORGANIC SKINCARE.

 

 

 

* kilde: kreftforeningen.no