SENTER: GjøvikHAMAR

Med sentrum i hjertet

Han er mannen bak en rekke restauranter, han er oppvokst i Hamar sentrum og brenner for å utvikle et yrende byliv. I starten av oktober åpner han Matkvartalet i Hamar. Bli bedre kjent med eiendomsforvalter og gründer Christian «Bobby» Vold.

Janteloven og det UNIKE

Han reiser lang for å finne de rette personene til å drive restaurant, han har ansvar for mange dyktige folk og han tør å skille seg ut.

 

– Janteloven står stødig i Innlandet. Du holdes nede på Hamar, og skal helst ikke stikke deg fram. Om man mislykkes, hører man; «Hva var det jeg sa». Jeg tror ikke at jeg er noe bedre enn andre, men jeg tør å skille meg ut og er ikke redd for å feile. Det er nok det mest unike med meg, sier Bobby.

 

Det er ikke mulig å ikke bli fasinert når man snakker med Hamar-mannen. Han er rolig, reflektert, jordnær, trivelig og målbevisst. Og kanskje er det nettopp derfor han får det til også.

 

– Det går bra med restaurantene, det er fler og fler som går ut og spiser eller bare tar seg noe å drikke. Det er hyggelig, og akkurat sånn det skal være. Jeg vil endre byen og hva andre folk tenker om Hamar. Jeg vil gjøre byen mer urban, noe som den også har blitt de siste årene, sier han.

 

Stresser ikke

Mange vil kanskje tro at Vold lever et stressende og hektisk liv. Men det lite som får han stresset.

 

– Jeg vil beskrive meg selv om uredd, rolig og analytisk. Man vet aldri hvordan første åpningsdag for en restaurant er, men om det er kaotisk og stressende, setter jeg meg ned med en kaffekopp, og analyserer. Jeg følger med, og lærer, sier 54-åringen.

 

Mens vi sitter på den populære og urbane restauranten Nagomi i Strandgata, som Vold står bak, ringer telefonen hans i ett sett. En mann i gata forsøker å få tak i han. Like rolig og uanfektet lar han telefonen ligge og mannen vente. Han er vant til dette kjøret.

 

– Jobben er med meg hele tiden. Det er en livstil som jeg trives med. Skal jeg koble helt av jobb en stund, må jeg reise langt bort. Veldig langt. Likevel klarer jeg ikke la mailboksen stå uberørt, sier han med en smil om munnen.

 

Som 21-åring ble han far for første gang. Kanskje i det tidligste laget, ifølge han selv.

 

– Det var selvsagt stort å bli pappa for første gang, men jeg var ung, og klarte kanskje ikke nyte det helt. Nå har jeg blitt bestefar, en gladere person og jeg klarer å koble helt av når jeg sitter på gulvet med 2-åringen, forteller Vold.

Bobby_web_1

Christian Vold beskriver seg selv som uredd, rolig og analytisk.

Bobby_web_4

– Det går bra med restaurantene, det er fler og fler som går ut og spiser eller bare tar seg noe å drikke, sier Vold, mens vi sitter i den populære og urbanerestauranten Nagomi i Strandgata på Hamar.

Spennende prosjekter

I 3 år har han jobbet med å etablere Il Teatro, som åpnet sin uteservering i Strandgata i august. I midten av september er restauranten i sin helhet ferdig, med 160 sitteplasser inne fordelt på 400 kvadratmeter

 

– Jeg ville skape noe autentisk. Noe skikkelig Italiensk. Det har vært en lang prosess fra ide til produkt. Jeg har ansatt ekte Italienere som har 20-30 år i bransjen, og som kan å lage Italiensk mat og stemning. Alt vil være gjennomført, det er viktig for meg.

 

På grunn av virussituasjonen i Norge, fikk Vold og restaurantsjefen på Il teatro plukket ut de beste til å være med og drive restauranten.

 

– I løpet av disse tre årene har jeg vært i Italia, jeg har sagt nei til mange, ja til mange og vært heldig med noen tilfeldigheter på veien som har gjort totalpakka god, sier Bobby.

 

I starten av oktober åpner Vold det veldig mange i Hamar har ventet på siden det ble offentliggjort. Byen får sin egen mathall, Matkvartalet. Her skal 12-13 leietakere holde fortet med blant annet slakter, landhandleri, kaffebrenneri, delikatesser og street food i bakgården.

 

– Det blir meksikansk, hawaiiansk, libanesisk, kinesisk, karibisk og kreolsk, burgere og pizza, sushi take away og et eget dessertsted. Her bør det være noe for alle mager og lyster, sier Vold.

 

Ikke nok med dette. Med seg på laget har han fått Alex Cabiao, kjent fra Alex Sushi på Solli Plass og Omakase by Alex Cabiao i Vikaterrassen i Oslo. Han vil servere luksuriøs sushi med plass til kun 10 gjester om gangen. Dette vil bli en smaksopplevelse uten om det vanlige.

 

30 år i bransjen

Vold er også daglig leder i Vold Eiendommer AS og driver med rehabilitering og utleie av næringslokaler i Hamar sentrum.

 

– Vi er fire brødre som er likeverdige aksjonærer i selskapet, men jeg driver selskapet som daglig leder. Jeg gjør det jeg har kunnskap om og liker å ha en hånd på rattet når det gjelder restaurantene jeg har skapt. Med meg på laget har jeg så mange flinke folk, som i stor grad holder det gående selv. Jeg kan vel kalle meg en alt-mulig-mann, det eneste jeg ikke gjør, er å servere, da å nyte restaurantbesøk er «frisonen» min. Hverdagen handler mye om å jobbe med forbedringer på hvert sted, sier Vold.

 

Da vi spør Bobby om fremtiden og hvilke planer han har for Hamar som by, smiler han lurt. For selv om han uten tvil har nok å henge fingrene i, har vi en mistanke om at høstens store prosjekter ikke er det siste vi ser denne mannen skape i Hamar!

Bobby_web_3

I starten av oktober åpner Vold det veldig mange i Hamar har ventet på siden det ble offentliggjort. Byen får sin egen mathall, Matkvartalet.