SENTER: GjøvikHAMAR

Matpakketips til skolestart

Uten mat og drikke duger helten ikke. Dette gjelder også på skolebenken. Hos oss finner du matbokser som holder maten fersk og drikkeflasker som holder innholdet kaldt eller varmt. 

En god lunsjpause i løpet av en skoledag er viktig uansett alder, og hva er vel bedre enn å åpne en fristende matboks med innhold som både ser innbydende ut og smaker godt? 

 

Utseende og funksjonalitet 
I tillegg er det jo et stort pluss at matboksen ser kul ut. Når man skal kjøpe matboks og drikkeflaske kan det være lurt å se etter produkter som rommer nok innhold, som tåler oppvaskmaskin og som er laget av trygge materialer.  

 

Uansett om du er mest opptatt av matboksens utseende/motiv eller funksjonalitet, så har vi funnet både fine og smarte matbokser og drikkeflasker for deg.

Skolemat_web_1

La det bugne av farger i barnas matboks. Det gjør maten og måltidet mer fristende.

Nedenfor har vi funnet matbokser og drikkeflasker for skoleelever fra barneskole til student. Noen har spesielle funksjoner som holder mat og drikke riktig temperert, noen er store, andre små, mens noen er praktiske og fine og se på. Du finner dem på CC Gjøvik. Mange av produktene finnes i flere farger og varianter.

Matboks og drikkeflasker_w

ARK Mepal drikkeflaske 170,- // HVIT TRÅD Swell flaske 449,- // KITCH'N Raw termoflaske 199,- // TILBORDS Les Artistes Bottle Up Moomin termoflasker 399,-/349,-

Matboks og drikkeflasker_w3

NORLI Beckmann Matboks Unicorn 149,- // Drikkeflaske Unicorn 149,- // Drikkeflaske Roborex 149,- // Matboks Armour Rex 149,-

Matboks og drikkeflasker_w4

HVIT TRÅD Design Letters matboks 189,- // NILLE matboks ord.pris 140,- NÅ 70,- (tilbudet varer til og med uke 34)  // TILBORDS Modern House Bambus matboks 169,-

Skolemat_web_2

Hvorfor ikke prøve noe annet enn brødskive? Lefseruller med skinke,ost og salat er et supert alternativ om barnet er litt matlei eller spiser dårlig en periode.

Matboks og drikkeflasker_w6

ARK Mepal lunsjbeger 170,- // ENKLERE LIV Oxo On-the-go snack beholder 153,- // HVIT TRÅD Swell matboks 599,-

Matboks og drikkeflasker_w9

ENKLERE LIV Contigo drikkeflaske 179,- // SØSTRENE GRENE stor drikkeflaske 59,80 · liten drikkeflaske 37,40 // KITCH'N Eva Solo Backpack drikkeflaske 279,- // NILLE Mattermos 250,- // NORLI Contigo termokopp 399,-

 

 

Matboks og drikkeflasker_w2

ARK Mepal matboks 180,- // ENKLERE LIV Bento matboks med kjøleelement 119,- // KITCH'N Modern House matboks 199,-

Skolemat_web_3

Kutt og fukt og grønt og putt i en tett boks i kjøleskapet dagen før, og det holder seg fint til neste skoledag.

Matboks og drikkeflasker_w8

JERNIA Mepal Matbokser ord.pris 139,- NÅ 111,- · Drikkeflasker ord.pris 149,- NÅ 119,- (tilbudet varer til og med 30.aug.)

Matboks og drikkeflasker_w5

NORLI Paperchase 4 snack bokser 99,-

Matboks og drikkeflasker_w7

NILLE Metall matboks ord.pris 170,- NÅ 85,- (tilbudet varer til og med uke 34) // TILBORDS Modern House Multi lunsjboks 99,- // NORLI Sammenleggbar matboks 150,-

Hva med hjemmelagde polarbrød til matpakka? De smaker supergodt og er enkle å få til. Disse er litt grovere og ingen problem å lage i en hektisk hverdag.

Grove hjemmelagde polarbrød_2w

Slik lager du grove polarbrød 

Oppskrift Silje Feiring/spoon.no 

 

Du trenger: 
175 g sammalt hvete, fin 
175 g hvetemel 
1 ts sukker 
2 dl mel, romtemperert 
2 dl vann, romtemperert 
25 g gjær, fersk 

  

Slik gjør du: 

Ta melken ut av kjøleskapet slik at den ikke er iskald når du skal begynne. 

Bland sammen alt det tørre i en bolle som passer til en kjøkkenmaskin. Smuldre gjøren og rør sammen med melk og vann. Tilsett det tørre og elt godt sammen en liten stund. 
 

Del deigen i ca 10 emner, form til runde boller og trykk de ned til de blir flate. Legg de over på et stekebrett med bakepapir og stikk små hull i brødene. 
 
Forvarm ovnen til 225° og la de etterheve på kjøkkenbenken i ca. 15 minutter. Stek midt i ovnen i ca. 9 minutter til de er lett gyldne. Legg over på rist for avkjøling.