SENTER: GjøvikHAMAR

Lammeburger med syltet rødløk

Vi er så heldige å få lov til å samarbeide med matblogger Silje Feiring – damen bak bloggen spoon.no. Følg med i våre digitale kanaler fremover, her kommer du til å få en rekke fristende oppskrifter. Vi starter påsken med den første – lammeburger med syltet rødløk. Alle ingrediensene du trenger finner du på CC Mat.

En saftig lammeburger med syltet rødløk, enkelt tilbehør og en god dressing. Kjøttdeig av lam kan absolutt brukes til mer enn greske kjøttboller og moussaka.

Du trenger:

Lammeburger

600 g lammekjøttdeig

1 ts salt

1 ts pepper

1/2 dl vann

olje til steking

 

Syltet rødløk

4 stk rødløk i skiver

3 dl vann

2 dl sukker

1 dl eddik (klar)

 

Topping

Burgerbrød

Slangeagurk

Tomater

Salat

 

Dressing

3 dl rømme

3 ss majones

Salt og pepper etter smak

 

Slik gjør du:

 

1. Syltet rødløk: Rens rødløk og del i tynne skiver. Legg over på ett rent, varmt glass. Kok opp vann, sukker og eddik. Rør til sukkeret er oppløst. Hell laken over rødløken og sett på lokket.  Avkjøl først på benken, deretter

kjøleskapet. Rødløken er klar etter en time eller to, men smaken blir enda bedre etter noen dager.

 

2. Lammeburger: I en bolle blander du lett sammen lammekjøttdeig, salt og pepper. Del i fire like store deler, form til runde kaker som du klemmer litt flate. Legg burgerene på en varm grill og stek i 3-4 minutter til det begynner å piple ut kjøttsaft, snu og stek til det igjen pipler ut kjøttsaft, da er de ca. medium stekt. r

 

3. Tilbehør: Bland sammen rømme og majones, smak til med salt og pepper. Varm burgerbrød, skyll salaten og del

slangeakrukern i skiver. Anrett burgerbrød med salat, burger, sylteagurk, tomat, syltet rødløk og dressing.

 

Tips: Du får helt sikkert noe syltet rødløk til overs og denne holder seg fin i kjøleskapet i ett tett glass så kan den brukes til flere måltider; som topping på brødskiven f.eks.