SENTER: GjøvikHAMAR

Julegryta gir familiehjelp

I overkant av 400.000 kroner ble samlet inn via to julegryter på Gjøvik i fjor. Dette sørget blant annet for at 130 mennesker som trenger bistand, fikk en verdig sommerferie med ulike aktiviteter i sommer.

Det er noe helt spesielt med den sorte gryta og de smilende menneskene i uniform som står på et julepyntet senter i desember. Helt frivillig står de dag etter dag i den travleste juletiden for å samle inn penger til mennesker som trenger ekstra støtte i hverdagen.

 

Spesiell julestemning

Seks dager i uka kan du treffe Frelsesarmeen på CC Gjøvik i desember. Offiser i Frelsesarmeen Gjøvik, Karla Norbakken mener samarbeidet med CC Gjøvik er helt avgjørende for at noen skal få en bedre hverdag.

  • Vi har et veldig godt samarbeid med CC Gjøvik, noe vi setter stor pris på. Ved å stå på senteret, treffer vi ekstremt mye folk med et godt hjerte og som gjerne vil hjelpe til. CC Gjøvik spanderer rakfisk på alle som kommer innom oss, og det vil være en minikonsert rundt gryta. Jeg gleder meg til å oppleve den fine julestemningen på senteret i år og treffe alle de godhjertede menneskene, sier Norbakken.

                  

Hjelper barnefamilier

Etter at nesten en halv million kroner ble samlet inn på Gjøvik i fjor, resulterte det i at over hundre mennesker fikk fine opplevelser med familien i sommer.

  • I seks uker aktiviserte vi familier med barn i sommer. Dette takket være fjorårets julegryte. Disse familiene har ikke mulighet til å ta med barna på ulike aktiviteter til vanlig, men fikk en uforglemmelig sommer i år. Folk i Gjøvik-området er gavmilde og viser omtanke i julestria, sier Karla.

 

I tillegg til aktiviteter i sommerferien, gjør Frelsesarmeen mye annet for andre også. De har matutdeling, hjelper til med klær til folk som trenger, arrangerer familieverksted, har kafe Puls og andre kulturelle innslag som konserter og debatter. Alt dette blir til ved hjelp av pengene som kommer inn via julegryta.

 

Hva er jul for deg?

Jul for meg er en travel tid hvor Frelsesarmeen er ute hver dag. I tillegg er det juletrefest og julegudstjeneste i blant annet fengselet. Jeg gleder meg veldig til jul og til å treffe så mange hyggelige folk. Jeg må også nevne den dagen vi leverer gaver til folk, den betyr mye for de som strever med økonomien.

 

Hvordan feiret du jul som barn?

Jeg feiret i Brasil med sen middag og min store familie. Jula fungerte som et åpent hus hvor alle gikk rundt og sa god jul til hverandre. Det var en stor fest med grilling og alle kjøpte en billig gave som ble gitt som hemmelig venn. Alle fikk dermed en gave hver, men det var stor glede.

 

Hva gleder du deg mest til i jula?

Jeg gleder meg til å møte foreldrene til barna vi hjelper, som alltid er så takknemlige hver gang de får noe. I tillegg blir det fint å senke skuldrene og puste godt. Ellers blir kalkunmiddag bra og gudstjenesten i fengselet er spesiell for meg.

 

Hvordan kan vi bruke jula til å bli bedre medmennesker?

Tenk på de rundt deg og hjelp noen som trenger det. Det er også fint å melde seg til frivillige organisasjoner som gjør masse for å gjøre samfunnet vårt varmere og bedre.

 

Hva gir deg julestemning?

Dekorasjoner og finne fram pynt som barna har laget. Liker også å pynte treet sammen med familien. Jeg er også glad i å nyte dagene og ha det hyggelig med familie og venner.