SENTER: GjøvikHAMAR

Jul på CC Gjøvik

Julelivet på CC Gjøvik er i gang og senterets ansatte elsker tiden på året når de kan pynte butikken til jul og hjelpe kundene med å finne de perfekte julegavene. 
Jul på CC

Dette har vært et annerledes år for oss alle, og i år betyr førjulstiden mer enn noen gang, mener senterleder Vibeke Askevold.

 

– Den gode stemningen, alt lyset, den hyggelige dekoren og forventningene er akkurat det vi trenger nå. Ikke minst ønsker vi å spre julehandelen mest mulig, slik at vi ikke samler for mange mennesker de siste ukene før jul, sier hun.

 

Vibeke selv er for første gang i sitt liv tidlig ute med julehandelen, og i år blir det mange gaver fra de lokale tekstilbutikkene under juletreet fra henne. I tillegg skal hun flytte inn i nytt hus før jul.

 

– Det blir selvsagt litt travelt, men jeg gleder meg ordentlig til å fylle det nye huset med masse juleglede, sier hun.

Jul på CC2

Roy Magne og Lars Aron pynter til jul. Julelysene tugger seg merkelig nok for HVERT år.

Jul på CC3

Vi har vært på Lønnum Gård i Snertingdal og hentet vårt store juletre som står utenfor inngangen.

Jul på CC4

Hele senteret er pyntet og vi gleder oss til jul. Og vi har fått et splitter nytt juletre på over sju (!) meter innendørs.

Cecilie Ramsberg hos Strique & Mique tror at julehandelen i fysiske butikker lokalt blir veldig bra i år, og hun ser at folk allerede er godt i gang med å handle gaver. En ny tradisjon etter at hun tok over butikken, er å gi alle ansatte fri på julaften og selv jobbe i butikken med sine to sønner.

Jul på CC5

– Å pakke inn fine julegaver for kundene er noe av det triveligste jeg vet om, sier Cecilie på Strique & Mique.

God julestemning ekstra viktig i år

Christina Falch og Kristin Engeli hos Hvit Tråd har kommet langt med juleforberedelsene. De er begge utdannet dekoratører og storkoser seg når de kan pynte butikken til jul. Og det er selvfølgelig viktig å høre på julemusikk, drikke julebrus og spise skumnisser mens forberedelsene er i gang. Christina og Kristin ønsker å inspirere med ulike stiler slik at de har har noe å tilby de fleste.

 

– Utstillingene endrer seg ettersom vi nærmer oss jul; først advent, deretter julegavetips, -pynt og julestjerner litt nærmere jul. I år er det viktigere enn noen gang å lage god julestemning i butikken, sier de.

Jul på CC6

Tradisjon og julebakst

Hos Næss Bakeri og Kafé starter julen rett etter farsdag, Da begynner de å bake kransekaker og sju slag med småkaker. Eier og driver Gunhild Næss bor selv i nærheten av bakeriet og får den herlige duften av julebakst rett inn på soverommet.

 

– Vi bruker de samme oppskriftene på julekaker som da min mor startet for 50 år siden, så dette ligger det mye tradisjon i, sier hun. Salget av julekaker starter 1. desember og da er det veldig hektiske dager på jobb. Men juletiden er utrolig koselig, sier Gunhild Næss.

Jul på CC8

Årets hotteste julegavetips

Pål Ahlerup Tallerud hos M.A.P.T gleder seg til julehandelen og trives ekstra godt i butikken i disse tider. Selv om julen blir litt annerledes i år, har han tro på at julehandelen blir bra og mener det er viktigere enn noensinne å støtte opp om de lokale bedriftene. Privat blir også denne julen helt spesiell for Pål, som er nybakt far til to tvillingjenter.

 

– I år blir det hjemmejul. Jeg har tatt på meg oppgaven med julemiddagen, selv om jeg strengt tatt ikke er noen kokk, smiler han. Pål er ikke i tvil når vi spør om årets hotteste julegavetips: – Den ikoniske Ball-genseren, som nå har gjort comeback fra 80-tallet. Butikken har allerede solgt massevis av disse og folk setter seg opp på venteliste, sier han.

Jul på CC7