SENTER: GjøvikHAMAR

Drømmelosen

Det var Gjøvik som skulle til for at musiker og produsent, Sven Andréen, endelig skulle få jobbe med musikk på heltid. Årsaken er enkel: «Det er utrolig mye talent her!»

Alle som spiller i band vet at trommisen er bandets ryggrad. Ironisk nok, er trommisen tradisjonelt sett også det mest oversette medlemmet: Hen sitter helt bakerst på scenen, omgitt av blanke stålstativer, en haug med trommer og cymbaler. Men de som vet, de vet: Et band blir aldri bedre enn trommisen.

 

I en studiokontekst har musikkprodusenten litt samme funksjon: Er talentet på plass, kan den rette produsenten gjøre glitter til gull. Sven Andréen er begge deler, og tidligere har han spilt trommer for Venke Knutson, Gabrielle, Samsaya og Shaun Bartlett. Nå lokker Sven frem det beste i Gjøviks lokale artister i studioet sitt på Grande.

 

– Når vi bodde i Oslo hadde jeg en vanlig kontorjobb ved siden av studio og musikken. Det måtte til. De to siste årene siden vi flytta til Gjøvik, har jeg jobbet med musikk på fulltid. Jeg føler meg utrolig heldig.

 

Behovet for større plass fikk Sven og familien til å løfte blikket forbi Oslogrensa. Da de kom over et uslåelig tilbud på Gjøvik, samboerens hjemby, slo de til. Men at studio-markedet på innlandet skulle være så fruktbart, hadde han ikke forventet.

 

– Jeg kjente til musikkmiljøet før jeg flytta hit, men jeg var ikke klar over at det var så mange flinke folk som det faktisk er. Det er virkelig et gryende og yrende musikkliv!

 

Fra studioet sitt på Grande driver Sven studioet og plateselskapet Klokkereint.

 

Her jobber han med, og gir ut, lokale artister helt fra 17-års alderen og oppover. Både mengden og nivået på talent, gir Sven muligheten til å drive med musikk på heltid. På forespørsel om hvilke lokale artister han jobber med, trekker han frem Bakka Street-Boyz, Daniel Holen Berg og Halvor. Alle er de gitt ut på Klokkereint sitt eget label.

 

– Jeg blir like imponert hver gang jeg har folk her, ler han. – Det er ufattelig mye flinke folk. Jeg sitter og klyper meg i armen, nesten hver eneste dag.

Brandstad  Calvin Klein jakke 2100,- // The Blue Uniform genser 699,- // Diesel jeans 1199,- // Shoe The Bear sko 1599,-

 

Lokal forankring

Sven ønsker at studioet skal vokse over tid, organisk, og han har satt sin lit til jungeltelegrafen, noe som tydeligvis har fungert. Etterhvert håper han at studioet kan bli attraktivt for større artister, og at det en dag skal være tilknyttet et plateselskap med litt tyngde.

 

– Det tror jeg vi kan være bra på. Og da drive det med en lokal forankring — bruke kortreiste tjenester. Jeg har lyst til å få med lokalsamfunnet på det. Jeg mener, hvorfor dra til Oslo når man kan lage «killer» skiver her?

Sven Andréen, musiker og produsent.