SENTER: GjøvikHAMAR

Barnestjerne på bar bakke

Som 13-åring opptrådte hun på Norske Talenter og Oprah Winfrey Show. Da hun var 18 år, vant hun Stjernekamp på NRK. Men det var først etter å ha sparket det tidligere managementet og flyttet til USA, at Nora Jabri (22) fra Gjøvik begynte å se seg selv som en ekte musiker.

Hva har Justin Bieber og Nora Jabri til felles? De ble begge oppdaget på internett. For Noras tilfelle startet det allerede som 11-åring, da VG publiserte et klipp av Nora som sang Leonard Cohens «Hallelujah».

 

Hun ble en stjerne over natta, men innrømmer selv at det ikke bare var enkelt å komme i rampelyset så ung.

-Som 11-åring var det til tider vanskelig med så mye oppmerksomhet. I tillegg står janteloven sterkt på Gjøvik, sier Nora.

 

Nora holdt likevel et jevnt trykk på gassen. Hun sang på Oprah Winfrey Show, var deltaker i både Norske Talenter og Stjernekamp, ga stemme til en rekke kjente låter, og samarbeidet med store artister. Midt oppi det hele, ble ønsket om å skape egen musikk satt til side.

 

–Jeg har vært med på mange utgivelser, mange kreative prosesser, men ingenting av det er mitt. Mine største idoler er de som skriver, spiller og produserer selv. Det er det jeg har lyst til å gjøre.

Palma Just Female skjørt 1299,- // Just Female genser 699,- // Just Female kåpe 2799,- // Markberg mageveske 1199,-

 

«Som 11-åring var det til tider vanskelig med så mye oppmerksomhet. I tillegg står janteloven sterkt på Gjøvik»

Fra Gjøvik til Boston

For to år siden bestemte Nora seg for å flytte til USA for å studere musikk. Hun ville utforske sin kreativitet og stemme.

 

–Jeg var redd for å gjøre det, det var et stort valg å ta. Jeg dro alene og hadde aldri vært der før. Men jeg hoppet i det. Man kommer ingen vei om man hele tiden skal dukke unna det ukomfortable i livet.

 

Nora er nå i gang med sitt andre år ved prestisjetunge Berklee College of Music i Boston. I løpet av det siste året har hun brukt mye tid på å skrive egen musikk. Det langsiktige målet er å kunne leve av musikken hun selv skaper. I sommer dyppet hun den første tåa i det vannet, da hun holdt en gratiskonsert for 1.500 mennesker på Gjøvik med kun egenprodusert musikk.

 

–Å synge sanger jeg hadde skrevet selv ga meg så mye. Jeg var kjempenervøs, men jeg har aldri vært mer stolt av meg selv enn akkurat da. Jeg har jobbet så hardt dette året med det musikalske, med stemmen min, låtskriving og produksjon. At jeg fikk det så bra til, er veldig givende, avslutter Nora.

Bianco Chunky sneakers 750,-