SENTER: GjøvikHAMAR

Azalea – julens rosetre!

Azalea er en flott og elegant blomst som virkelig symboliserer jul! Azalea på latin heter Rhododendron Simsii, har fått sitt navn fra de greske ordene rhodon som betyr rose og dendron som betyr tre. Så det norske navnet burde ha vært rosetre!

En blomstrende jul

For mange er blomster og levende planter en stor del av julegleden, og endelig har mange av oss tid til å nyte dem skikkelig også. Azalea er kjent for sin overdådige blomstring, derfor er det perfekt å pynte opp med Azalea i vinduskarmer og på bord i julen for skikkelig eksponering av denne nydelige planten.

Prøv noe nytt i julen

De fleste hjem er preget av rødt i juletiden. Hva med å lyse opp med en kritthvit Azalea? Den er tett og fyldig, og ikke minst lett å få til og blomstre.

Stell av Azalea

Det er viktig at du gir planten rikelig med vann i blomstringstiden. Tørker den ut er den dessverre vanskelig å redde.

 

Sett gjerne planten i lunkent vann to til tre ganger i uka slik at den får en ordentlig gjennomvanning. Etter 10-15 minutter vil det slutte og boble,

og du kan da ta planten opp igjen.

 

Azalea trives aller best i fuktige, kjølige omgivelser. Likevel klarer denne planten å stå i stuetemperatur i blomstringstiden.Ha en blomstrende jul!

 

 

Sak fra Floriss.no