SENTER: GjøvikHAMAR

Alternativ Jul er jul for alle – i år for 50. gang!

Når alt annet stenger på  julaften, 1. og 2. juledag åpner dørene til Alternativ Jul. Her kan du feire jul i et større fellesskap. Alle er hjertelig velkomne og det er helt gratis. Du trenger ingen grunn for å komme. Alternativ Jul holder til på Ynglingen i Svoldersgate 2 og fyller huset med pynt, julestemning og masse hyggelige folk!
På julaften kan man komme fra 13.00 og utover. Her blir det matservering, julekaker, kaffe og musikals innslag på formiddagen. På ettermiddagen er det julemiddag og gaver til alle. Det er også mulighet for å få med seg noe ekstra mat hjem igjen om man ønsker det. Det tilbys også skyss om du trenger det. 
 
1. og 2. juledag er det åpent hus kl. 12.00-16.00. Her kan man komme innom å få seg en liten matbit, litt kaker og kaffe. Rundt klokka 14.00 er det minikonsert. 
 
Det er bare å komme innom når du vil i løpet av julen. Dersom du vet at du kommer til middag på julaften eller trenger skyss, meld deg på her: alternativjulgjovik.no
 
Alternativ Jul har alltid vært et ungdomsinitiert arrangement, og også i år er det ungdom og unge voksne som står bak arrangementet. 
Dersom du lurer på noe eller vil melde deg på direkte, er det bare å ta kontakt med prosjektleder Frøydis Holstad Torp. 
Alternativ jul

Frøydis H. Torp – prosjektleder Alternativ Jul Gjøvik.

Vil du bidra? 
Vi er heldige som får bidrag fra butikker og næringsliv i Gjøvik, sier Frøydis. I disse dager samler vi inn julegaver til gjestene fra butikkene på Gjøvik. 
Bidragene er avgjørende for at arrangementet kan gjennomføres årlig. Dersom du vil bidra finner du oss på Vipps, litt mer info på nettsiden eller ta gjerne kontakt. Vi setter utrolig stor pris på alle bidrag! 
 
Dersom du vil hjelpe til med Alternativ Jul er det også bare å ta kontakt. Her kan du for eksempel smøre mat, koke kaffe, være med å lage en hyggelig og inkluderende feiring, være sjåfør med mye mer. 
 
 
 
Foto: Frode Hermanrud og Brynjar Eidstuen.