SENTER: GjøvikHAMAR

Alle skal se

Kostnadsfri aktivitetsbriller til alle barn mellom 5-12 år med synsfeil.

«Alle skal se» er hva navnet tilsier; alle barn skal kunne være aktive og bevege seg på like vilkår – uansett synsfeil. Barn med synsfeil begrenses ofte, noe som er helt unødvendig. Med et unikt initiativ utgis nå kostnadsfrie aktivitetsbriller til alle barn mellom fem og tolv år med synsfeil, med hensikten om at alle barn skal kunne være aktive på like vilkår, uansett syn.

 

Bak initiativet står Norges Fotballforbund, optikerkjeden Synsam og glassleverandøren Essilor.

 

Alle barn skal få hjelp til å se

Når barn får synsproblemer er det en rekke krav som skal fylles før man får tilbud om en synsundersøkelse og subsidierte briller fra NAV. Med dette ene brilleparet oppfordres barn til å være forsiktige med brillene sine, og brillene er sjelden optimale for sport og lek. Det er i denne sammenhengen at barnet kan oppleve å bli begrenset, og ikke klarer å prestere på samme vilkår som andre barn. Her kommer initiativet «Alle skal se» inn i bildet, og tilbyr alle barn mellom fem og tolv år et par kostnadsfrie aktivitetsbriller, laget for at barnet skal kunne være aktive.

 

Dette er initiativet «Alle skal se»

  • Barn mellom fem og tolv år med synsfeil har mulighet til å få et par kostnadsfrie aktivitetsbriller
  • Barnets foreldre bestiller tid for en synsundersøkelse på Synsam.no
  • Etter synsundersøkelsen bestilles tilpassede aktivitetsbriller
  • Fullstendig informasjon ser du på synsam.no

 

Tusentalls aktivitetsbriller

Norges Fotballforbund, Synsam og Essilor har jobbet sammen for å virkeliggjøre drømmen om «Alle skal se». Synsam står for synsundersøkelsen, samt innfatningen som er spesialdesignet av Synsams interne designere, for å passe barns ansikt og behov. Essilors glass er kvalitetsglass spesiallaget med høyt fokus på sikkerhet. Norges Fotballforbund har det viktige oppdraget med å spre informasjonen om initiativet, så barn med synsfeil kan bestille sine kostnadsfrie aktivitetsbriller.

Synsam_aktivitetsbrille barn

Tekst hentet fra synsam.no