Fargerik kyllingform med chorizo
Oppskrift: Spoon.no
Dette trenger du:
2 ss olivenolje
4 stk hvitløksfedd, finhakket
1 stk økologisk sitron, saften og skallet av
4 stk kyllinglår
1 stk sitron i tynne skiver
Havsalt
4- 5 ss pesto
100 g chorizopølse i skiver
300 g cherrytomater, delt i 2
salt og pepper
Basilikum
Slik gjør du:
1. Bland sammen olivenolje, finhakket hvitløk, revet sitronskall og sitronsaft i en bolle. La lårene ligge i marinaden i minst 30 min. i kjøleskapet men gjerne 2-3 timer.
2. Forvarm ovnen til 180 grader, legg kyllinglår, sitronskiver og chorizo i formen og hell over resten av marinaden. Sett i ovnen og stek i ca. 40 minutter.
3. Ta formen ut av ovnen og legg i halve tomater og pensle lårene med litt pesto. Sett tilbake og stek i 15 minutter til lårene er gylne og tomatene møre. Strø over frisk basilikum og server.
Sjekk gjerne med et steketermometer om de er ferdige, de burde da ha en kjernetemperatur på 65 grader.
